Loading...

LEJLA PULA

Lejla Pula is a distinguished Kosovo pianist. She completed her Piano studies at the Academy of Arts of the University of Prishtina in the class of professor Evgenij Koroljov and Ivetta Dimchevska. She completed the master studies at the Faculty of Music of the University of Belgrade receiving her master’s degree with distinction in 1986 […]

Besa Luzha, Drejtuese Organizative e Festivalit/ Festival Managing Director

Chopin PianoFEST Prishtina nisi si një ngjarje muzikore kushtuar 200 vjetorit të lindjes së kompozitorit të madh Frederik Chopin, i njohur si “poeti i pianos”. Suksesi dhe vlerësimi i 6 edicioneve të njëpasnjëshme ishte motiv dhe shtysë që përkundër shumë sfidave teknike, financiare, organizative e të tjera të vijmë deri te edicioni I 7-të me […]

Lejla Pula, Presidente dhe Drejtoreshë Artistike e Festivalit

Prej shumë vitesh ekzistonte mendimi që thotë se muzika klasike e lënë në trashëgimi nga kompozitorë të mëdhenj botërorë është një art për njerëz të zgjedhur dhe se të tjerët që  nuk mund ta kuptojnë  nuk mund ta vlerësojnë atë. Por ky mendim dëshmohet si i gabueshëm, sepse muzika e shtjelluar artistikisht me tinguj magjepsës […]