Loading...

Blog Page

HERE ARE SOME MORE INFO ABOUT OUR COMPANY

Stephan Möller

Since his prize at the International Beethoven Piano Competition in Vienna 1985, the Hamburg-born German pianist Stephan Möller has made a reputation worldwide as a pioneering Beethoven interpreter. His repertoire includes all five piano concertos and 32 piano sonatas by this composer, which he has often performed in complete cycles. His concert activities have taken […]

Tutu AYDINOĞLU

Pianist, Assoc. Prof. Tutu Aydınoglu has been teaching at İstanbul University State Conservatory. Tutu Aydınoğlu who was born in 1984 in Baku of Azerbaijan, started her piano training in 1990, at the age of six in a private music school and in the class of R. Ataveya and completed this period with a certificate of […]

LEJLA PULA

Lejla Pula is a distinguished Kosovo pianist. She completed her Piano studies at the Academy of Arts of the University of Prishtina in the class of professor Evgenij Koroljov and Ivetta Dimchevska. She completed the master studies at the Faculty of Music of the University of Belgrade receiving her master’s degree with distinction in 1986 […]

Besa Luzha, Drejtuese Organizative e Festivalit/ Festival Managing Director

Chopin PianoFEST Prishtina nisi si një ngjarje muzikore kushtuar 200 vjetorit të lindjes së kompozitorit të madh Frederik Chopin, i njohur si “poeti i pianos”. Suksesi dhe vlerësimi i 6 edicioneve të njëpasnjëshme ishte motiv dhe shtysë që përkundër shumë sfidave teknike, financiare, organizative e të tjera të vijmë deri te edicioni I 7-të me […]

Lejla Pula, Presidente dhe Drejtoreshë Artistike e Festivalit

Prej shumë vitesh ekzistonte mendimi që thotë se muzika klasike e lënë në trashëgimi nga kompozitorë të mëdhenj botërorë është një art për njerëz të zgjedhur dhe se të tjerët që  nuk mund ta kuptojnë  nuk mund ta vlerësojnë atë. Por ky mendim dëshmohet si i gabueshëm, sepse muzika e shtjelluar artistikisht me tinguj magjepsës […]